KEZELÉSEK

Az oszteopátiát, mint professzionális gyógyítási metódust Dr. Andrew Taylor Stillnek köszönhetően, már több mint száz éve alkalmazzák szerte a világon. A módszer alapja az emberi anatómia és élettan megértésén keresztül olyan összefüggések felismerése, melyek elvezettek a jelen problémák kialakulásához.

Oszteopátiával a panaszok széles skáláját tudjuk kezelni. Legyen az mozgásszervi, emésztési, keringési vagy akár idegrendszeri.

Kiválóan alkalmazható akut vagy krónikus fájdalmak esetén, sportmozgások, sportteljesítmény fejlesztésénél, kiemelkedő szerepe van a prevencióban, rendszeresen használatával megelőzhetőek a kor előrehaladtával kialakuló mozgásszervi panaszok, javítható a testtartás és hatékonyan kezelhető a fejfájás vagy akár a fülcsengés is.

Az oszteopát kezelések célja, az érintett terület funkciójának helyreállítása, beidegzésének, keringésének, lágyszöveti egyensúlyának javítása és ezen keresztül a test regenerációs folyamatainak támogatása.

A Neuro oszteopátia főbb területei

Manuális kezelések:

A Neuro oszteopátia rendszerében alkalmazott manuális technikák elsődleges célja a keringés javítása, a szövetek kiegyensúlyozása, a megváltozott funkciók helyreállítása és a fájdalomcsillapítás.

A manuális állapotfelmérésen keresztül vizsgáljuk a különböző szövetek minőségét és a kezelések hatására létrejött változásokat.

Meghatározzuk a mozgások nagyságát az ízületek, zsigerek vagy akár a koponya területén valamint a mozgások minőségét az adott mozgástartományban, majd célzott manuális kezeléseket alkalmazunk, melyek alapját az anatómiai, biomechanikai, élettani és kórtani alapismeretek valamint a megfelelő tapintási érzékenység adja.

Az alkalmazott technikák minősége a nagyon finom, lágy érintéstől kezdve az ellenállással szemben végzett nagyobb intenzitású fogásokig terjedhet, mindig az adott helyzethez alkalmazkodva.

Motoros kontroll fejlesztés, idegrendszeri integráció:

A szövetekben létrehozott változások mindennapi életben történő használatát mozgásos gyakorlatokon keresztül tanítjuk meg az idegrendszerünknek. 

Az ízületek környékén, több mozgássíkban létrehozott kontrollált mozgások tudatos gyakorlása segít kiépíteni, fejleszteni, erősíteni azokat a kapcsolatokat az agyban, melyek megfelelő aktivitása esetén a hirtelen fellépő terhelésekre gyorsabban tudunk reagálni.

Testünk számos módon szerez információt arról, hogy mi történik körülöttünk, hol és hogyan helyezkedünk el a térben, ért-e minket sérülés vagy akár arról, hogy éppen mi zajlik a testünkben.

Amikor a különböző receptorokból származó jelek ugyan azt az információt erősítik meg, akkor a feldolgozás pontos és gyors lesz, így gyorsabb lesz a regeneráció, hatékonyabban megelőzhetőek a különböző sérülések vagy akár sportolóként növelni tudjuk a teljesítményünket.

Alkalmazott módszerek

Bemutatkozás

Lajter Attila D.O., Doctor of Osteopathy

Tanulmányok:

 • Doctor of Osteopathy – National University of Medical Sciences Spain
 • Oszteopátia – IFAO (Institut für angewandte Osteopathie)
 • ZHealth Performance
 • Anatomy Trains Structural Integration– Kinesis Inc., Oxford
 • Anatomy Trains Structural Bodywork– Kinesis UK, Oslo
 • Neural Manipulation – The Barral Institute, Prága
 • Craniosacrális terápia – The Upledger Institute, Budapest
 • Viscerális manipuláció – The Barral Institute, Prága-Budapest
 • Shonishin – Japán gyermek-akupunktúra – Aceki e.V., Budapest
 • Shiatsu terapeuta – Nemzetközi Shiatsu Iskola, Budapest
 • Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta – ETI, Budapest
 • Akupresszúra – ETI, Budapest
 • Villamosmérnök – BMF, Székesfehérvár

Gyakori kérdések a kezelésekkel kapcsolatban:

Az oszteopátiával a panaszok széles skáláját lehet kezelni. Ide tartozik pl.a test különböző területein megjelenő fájdalom, kompresszió alatt lévő idegek, sportsérülések, emésztőrendszeri problémák, fejfájás, fülcsengés. Emellett nagyon nagy szerepe van a rehabilitációban, krónikus panaszok kezelésében, a teljesítményfokozásban és a prevencióban is.

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bizonytalan abban, hogy az oszteopátia megfelelő-e Önnek.

Az oszteopátia minden olyan esetben hatékonyan tud segíteni, amikor a testben funkcionális zavarok keletkeznek. Ez azt jelenti hogy nincs szöveti sérülés csak az egyes ízületek, szervek, szövetek funkciója zavart szenvedett.

Az oszteopát kezelések ezekben az esetekben újszülött kortól idős korig mindenkinek tudnak segítséget nyújtani az egészség helyreállításában és megőrzésében.

Az első alkalommal meghatározzuk a célt, amit szeretne elérni a kezelésekkel és felveszünk egy részletes kórtörténetet, mely segíthet megérteni az aktuális panaszainak a kialakulását. 

Kérdezni fogjuk esetleges korábbi sérülésekről, balesetekről, műtétekről, törésekről, hegekről, munkájáról, mindennapi stresszfaktorokról, táplálkozásról.

Ezután végzünk egy oszteopát állapotfelmérést, ami után megbeszéljük az általunk javasolt kezelési lehetőségeket.

Végül pedig egy célzott manuális vagy mozgásos kezelést fog kapni a korábban meghatározott területekre.

Minden egyes kezelés a későbbiekben szintén egy oszteopát állapotfelméréssel kezdődik és ennek eredménye határozza meg az alkalmazott módszereket. Minden alkalommal kapni fog otthon végzendő feladatokat vagy életmódbeli tanácsokat, melyek gyakorlása segíti a gyógyulást.

Ezt előre nehéz megmondani. Általánosságban 3-4 alkalom alatt kiderül, hogy az oszteopát kezelés képes-e segíteni Önnek.

Amennyiben nem tapasztalható jelentős változás az állapotában, ajánlani tudunk Önnek más szakembereket, akiket felkereshet.

Akut esetben 3-5 naponta, krónikus esetben 3-4 hetente, míg megelőzésképpen 1-2 havonta.

Igen, az oszteopátia nagyon hatékony eszköz a prevencióban. Segít kiszűrni azokat az eltéréseket a testben, amik már érzékelhetőek és kompenzációra késztetik a szervezetet, de panaszt még nem okoznak. Ebben az esetben 1-2 havonta érdemes találkoznunk. 

Az oszteopátiában alkalmazott legtöbb technika fájdalommentes, néhány pedig előidézhet bizonyos fokú diszkomfortot, azonban a kezelő és a páciens közti folyamatos kommunikáció és visszajelzés miatt ez nem okozhat jelentős mértékű fájdalmat. 

Nem jellemzően, de a kezeléseket követően a páciens érezheti a tünetek felerősödését, ami normál esetben ez 2-3 napon belül elmúlik.

Amennyiben nincsenek kimutatható szöveti sérülései amik mindenképpen orvosi ellátást igényelnek nem szükséges, viszont a korábbi orvosi kivizsgálásainak eredményét mindenképpen hozza magával. 

Amennyiben balesete volt , feltételezhető törés, izomszakadás, inak vagy szalagok sérülése, kimutatható szervi elváltozásai vannak kérem orvosát keresse fel először és vizsgáltassa ki tüneteit. Ennek hiányában nem áll módunkban fogadni Önt!

Abban az esetben, ha Önnek jelentős egészségügyi problémája vagy komplex orvosi kórtörténete van, akkor mindenképpen konzultáljon orvosával, hogy ajánlja-e Önnek az oszteopát kezelést.

A megfelelő vizsgálathoz és hatékony kezeléshez nagy segítség, ha fehérneműben vagy rövid nadrágban és hölgyeknél vékony pántos melltartóban jelenik meg. A kezelések alatt lepedővel történő takarás lehetséges a megfelelő komfortérzethez. Biztos lehet benne, hogy mindig figyelembe vesszük az igényeit és maximálisan alkalmazkodunk azokhoz.

A korábbi orvosi kivizsgálások eredményét kérem hozza el az első alkalommal.

A kezelés díja alkalmanként 28.000,- Ft

Amennyiben nem jelenik meg a kezelésen vagy 24 órán belül mondja le a kezelést, szabályzatunk értelmében a teljes kezelési díj felszámításra kerül, mivel ezekben az esetekben már nincs lehetőségünk szólni más pácienseknek, akiknek szükségük lenne kezelésre. Ebben az esetben a következő időpontot csak abban az esetben tudjuk biztosítani, amennyiben ezt rendezte felénk. 

Azonban mindig előfordulnak elháríthatatlan akadályok. Ebben az esetben személyesen vegye fel a kapcsolatot velünk és egyéni elbírálás alapján tudunk dönteni az adott helyzetről.

Helyszín:

TestMűhely Terápiás Központ

1063 Budapest, Szinyei Merse utca 11.

Tel.: +36-30-600-7952

E-mail: lajter@testmuhely.hu

Kezelés díja: 28.000,-/alkalom